free website templates


Att skriva om sig själv är inte lätt...

Detta att skriva om sig själv är inte lätt. Rädslan att falla in i skryt och framhävande är stor. Samtidigt är det ju precis det som är hela poängen med sådana texter. Man ska ju berätta hur förträfflig man är. Hur oumbärlig och fantastisk alla bara måste inse att man är. Målet är att den som läser skall få känslan av att ”hur har vi klarat oss utan honom i alla dessa år”. Sanningen är ju den att ingen är den där perfekta människan som passar in direkt och får alla andra att upplevas som trötta dönickar. Bortsett ifrån hur odräglig en sådan person skulle upplevas är ju sanningen den att någon sådan inte existerar. En anställd är ju alltid summan av medarbetarna och förutsättningarna som anställningen ger. Tidigare erfarenheter spelar naturligtvis in men är alltid bara en del i det stora pusslet.

Tillkortakommanden har vi alla. Egenheter också. Vi tycker ibland saker som ingen annan håller med om och vi värderar betydelsen av saker olika. För en del är familjen allt livet kretsar runt och för andra är det segelbåten eller trädgården.

Så vem är då Johan Brunzell? Ja det är väl något för andra utröna. Efter lite efterforskning bland bekanta fick jag reda på att jag är en person som är verbal, social och engagerad. Jag värdesätter min familj och jag gillar att laga och äta god mat. Jag har ett cineastiskt förhållande till film och älskar musik... Sen påstås det att jag är fantastisk i mitt yrke och en fröjd att jobba med... ...men vad vet jag. De kanske bara vill vara snälla...

Johan BrunzellCurriculum vitae

 • DAGSLÄGE

  BRUNZELL DESIGN
  
 2007–idag
  Jag är för närvarande frilansande konsult inom grafisk formgivning, illustration och kommunikation. Jag startade verksamheten på halvtid i mars 2005 men övergick hösten 2007 till att driva verksamheten på heltid.
  Exempel på kunder: Esbri (Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning), Teater vid Siljan, Romateatern på Gotland, Scensommar AB, Balkong Förlag, Berg Fastighetsjuridik, Håbo Marknad AB, Håbo Kommun, Gustaf Vasa församling, Uppsala Domkyrkoförsamling, Konduo, Fraktal Konsulting AB, Östra Teatern, Locomech (KTH), LC Bilcenter, Sportbrillor AB, SVOK (Svensk vård och kompetensutveckling), Aspa Plast, Warner Music Sweden, Lionhert Music Group, 


 • ANSTÄLLNINGAR

  SANDLER MERGEL DESIGN 1998–2006

  Exempel på kunder: SAMI, NK Bokhandel, Svenska Kyrkan, Kultur och Näringsliv, Prins Eugen 
Waldemarsudde, Gammadata, Stiftelsen för strategisk forskning, Esbri, Tobak och tändsticksmuseum, 
Biblioteksbutiken, Nalen, Folkhälsoinstitutet, NEC, AddTrust, Vildmark Ore, Millesgården, Pharmacia, 
Rasab, Statskontoret, AMS, Radio Stockholm, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, The Diana Projekt, Vinge Advokatbyrå, Stockholms domkyrkoförsamling m.fl

  LANCERA ANNONSBYRÅ 1995–1998 

  Exempel på kunder: Enator, Synergica, Colibri, Naturvårdsverket, GE Capital, Stensnäs kurs & 
konferens, Företagarnas riksorganisation m.fl. 

  ICA 1990–1993
  ÅHLÉNS 1988–1990
  MILITÄRTJÄNST 1987–1988
  MEDETTPRODUKTER 1986–1987


 • UTBILDNING

  BERGHS SCHOOL OF COMMUNICATION 
1993–1995. 

  Grafisk formgivning och illustration 
(Art Direction) 2 år heltid

  BERGHS SCHOOL OF COMMUNICATION 
1992–1993.
  Reklamkommunikation 1 år 


 • ÖVRIGT

  Kunskaper i:
  Photoshop, Illustrator, 
InDesign,
  Keynote, Pages, diverse nyttoprogram
  Bra på svenska och engelska.

   

Mitt namn är Johan Brunzell jag är grafisk formgivare, kommunikatör och illustratör. Jag har runt tjugo år erfarenhet av yrket varav tio som egenföretagande. Jag bor i Bålsta tillsammans med sambo och två fantastiska barn.

Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Borlänge. I tjugoårsåldern flyttade jag dock tillbaka till Stockholm. Många år senare när min partner och jag tyckte att det var dags att bilda familj valde vi att flytta till Bålsta med vår då 2-årige son. I Bålsta har vi bott sedan dess och vi trivs väldigt bra med det. Ungefär samtidigt som vi flyttade till Bålsta gick jag över från fast anställning på designbyrå till att driva eget. Jag startade då den enskilda firman Brunzell Design. Det passade mig och familjen väldigt bra då jag kunde planera min egen tid bättre och få ihop livspusslet med barnen där hemma (ja vid det här laget hade vi fått ett barn till). Visst, det är hårt att vara egen och det är en ständig jakt på nya uppdrag för att få ihop det ekonomiskt varje månad. Fördelarna var dock, som jag redan varit inne på, att jag hade alla möjligheter att planera min egen tid och vara flexibel vad gäller dagis, skolgång och så vidare. Möjligheten att kunna jobba hemma ifall något barn blev sjuk. Att kunna lämna senare på dagis om morgonens planer havererade... Denna positiva flexibilitet gav egenföretagandet mig och min familj.

Nu har dock barnen blivit äldre och klara sig betydligt mer själva. Personligen har jag också kommit till något av ett vägskäl och känner att all tid och kraft det tar för mig att jaga nya uppdrag tar fokus ifrån det jag egentligen vill hålla på med, vilket i första hand är att vara art director och grafisk formgivare. Tankarna har med tiden fört mig till slutsatsen att jag borde ta en anställning så att jag kan koncentrera mig på det jag är bäst på och det jag tycker är roligast. På samma gång skulle det ju naturligtvis också skapa lite mer trygghet i tillvaron.

Min yrkesverksamma historia började i tjugoårsåldern då jag jobbade inom livsmedelsbranschen. Mina första riktiga anställningar var på Åhléns och ICA. Trots att det var både lärorikt och roligt hade jag egentligen alltid närt en dröm att bli illustratör (eller allra helst serietecknare). Därför sökte jag mig 1992 reklamutbildningen på RMI Berghs (idag Berghs School of Communication). Till min stora glädje kom jag in på första försöket. Efter avslutade studier på RMI Berghs arbetade jag några år på reklambyrån Lancera och efter det på designbyrån Sandler Mergel (ingen av dem existerar dock längre). 2005 gör jag valet att starta eget på halvtid och 2007 går jag över till att driva min rörelse på heltid. Det gör att tioårsdagen för mitt yrkesliv som egenföretagare på heltid har passerat. Tio år gör att det känns rätt och riktigt att ännu en gång styra skutan mot mer okända mål…  

Johan Brunzell


Hem

Bålsta
Sverige

Kontakt

johan(at)johanbrunzell.se
Tel: +46 708 588317